طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی (بامادور آشی) خوشمزه و پرخاصیت
طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی (بامادور آشی) خوشمزه و پرخاصیت در سایت قوجا. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار بگیرد.
آش گوجه فرنگی (بامادورآشی) یا آش آبغوره (آبغورا آشی) مانند خاگینه هویج و خورشت هویج یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که بیشتر در مناطق ترک نشین ایران عزیزمون نظیر تبریز، ارومیه، اردبیل و زنجان و … رایج است و انواع مختلفی دارد و ممکن است در هر شهری به یک اسم متفاوت خوانده شود.
در بعضی شهرهای ترک به گوجه فرنگی بادمجان میگن که اگر در سردر غذاخوری های سنتی به آش بادمجان برخوردید منظور همان آش گوجه هست.
در کل و به صورت عمومی مواد اصلی این آش برنج، گوجه فرنگی و آبغوره است و حبوبات مختلفی به آن اضافه می شود که در اینجا ما به دستور پخت عمومی ترین و مرسوم ترین آش گوجه می پردازیم. یک نکته دیگر اینکه تفاوت آش گوجه با آش آبغوره بسیار کم است و فقط در آش گوجه از مقداری بیشتری گوجه فرنگی استفاده می شود.

مواد اولیه

گوجه فرنگی…… ۱ کیلو و ۵۰۰ گرم
برنج…… ۱ استکان
غوره…… ۱/۲ لیوان
سبزی…… ۷۵۰ گرم (تره و جعفری به یک اندازه)
پیاز…… ۲ عدد
لوبیا چشم بلبلی…… ۱ لیوان
نعناع خشک…… ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره……. ۱ لیوان
آب گوشت……. ۲ تا 3 لیوان
ادویه……. به مقدار لازم

طرز تهیه

قبل از شروع بهتر است که لوبیا را از یک روز قبل در آب بخوابانید و چند بار آب آن را عوض کنید. دلیل این کار کمک به سریع پخته شدن لوبیاها و همچنین برطرف کردن نفخ آن ها می باشد که برای خیلی ها حس ناخوشایندی دارد.
ابتدا پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن مایع دا در داخل قابلمه داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید. بعد مقداری زردچوبه به آن بزنید و اجازه دهید به رنگ کاملا طلایی دربیاد. برای تزئین نهایی آش می توانید مقداری از این پیاز سرخ شده را نگه دارید.
لوبیارا آبکشی کنید و به پیازها اضافه کرده و همراه آن ها مقداری تفت دهید. 5 لیوان آب به آن ها اضافه کرده و اجازه دهید در شعله ملایم به مدت یک ساعت با درب بسته حرارت ببیند تا لوبیا ها نرم شود و بیشتر آب اضافه شده تبخیر شود.
برنج آبکشی شده را به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و با مواد هم بزنید.
بعد غوره و سبزی خرد شده را اضافه کنید. در این مرحله فقط باید مقداری آب که روی سبزی را بگیرد در قابلمه وجود داشته باشد نه بیشتر نه کمتر. اگر نیاز به آب بود می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.
اجازه دهید به مدت حدود بیست دقیقه در آب جوش پخته شود. دقت کنید که سبزی نباید به حدی پخته شود که رنگ آن عوض شود.
گوجه ها را با رنده درشت رنده و یا با میکسر میکس کنید. سبزی ها که پخته شد به آن اضافه کنید.
نعنا خشک و ادویه های دلخواه را به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را مخلوط کنید.
آش گوجه فرنگی را به مدت نیم ساعت در حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد. مدام آش را در این مرحله هم بزنید تا ته نگیرد.
پس از نیم ساعت که آش پخته شد زیر اجاق گاز را خاموش کنید. غوره را به آش اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا به خوبی به خورد آش برود.
در مرحله آخر می توانید روی آش را با پیاز داغ و نعنا خشک تفت داده شده تزئین کنید.

نکات کلیدی

بسته به دلخواه می توانید از حبوبات مختلفی مانند عدس، لوبیا چیتی و گندم و … استفاده کنید.
به جای آب گوشت می توانید از عصاره های مرغ یا گوشت موجود در بازار استفاده کنید.
برای ایجاد رنگ مناسب آش می توانید از مقدار دلخواهی رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
مقداری گوشت چرخ کرده می تواند به عنوان طعم دهنده اضافی و خوشمزگی بیشتر به صورت قلقلی به آش اضافه شود.
می توانید از آب گوجه آماده به جای گوجه رنده شده استفاده کنید که دانه های گوجه فرنگی در آش معلوم نباشد.

Comments

Popular posts from this blog

شعر زخم دل | 100 شعر در مورد زخم دل عاشق

تعبیر خواب انگشتر نامزدی ؛ معنی دیدن انگشتر نامزدی در خواب ما چیست

دوبیتی در مورد دوست ، خوب داشتن + شعر درباره دوست از شهریار